Sjösättning och Covid- 19

Det närmar sig påsk och sjösättningar, en vår som inte ser ut som någon annan. Med hänsyn till läget med Covid-19 så vill vi i styrelsen förstärka budskapet från folkhälsomyndigheten att även om sjösättningen är vårens höjdpunkt så går hälsan före. Är du i riskgrupp, känner dig sjuk eller har någon i din närhet som är sjuk, stanna hemma. Meddela så tidigt som möjligt Ordförande Lotta Hertzberg och Varvschef Lars Nordlund om du av olika anledningar inte kan närvara vid din sjösättning. Vi vill då också få ditt tillstånd att a) flytta båten för att kunna sjösätta andra, b) flytta båten igen för att ”packa ihop” båtar på lämplig plats på planen.
Har du möjlighet att be någon annan vara ansvarig för din sjösättning, gör det. Har du möjlighet att be någon täcka av båten, gör det. Allt för att underlätta för alla. Är du frisk, ung och inte i riskgrupp kan det hända att du får jobba lite mer med att tex täcka av en båt som står i vägen.
Under sjösättningen ber vi alla hålla avstånd och vi kommer arbeta med så få personer som möjligt runt båtarna. Markbas, vagnförare och traktorförare har headset och kommunicerar på säkert avstånd. Två personer agerar runt båten med balk och stöttor, övriga håller sig på avstånd.
Vi har fått förlängd tid av staden att ha kvar båtar på varvsplanen till i skrivande stund den 15 juni.
När vi vet mer hur sjösättningarna går återkommer vi med information om varvsstädningen.

Övrigt:
Inne i spinnhuset kan det ibland bli trångt, försök sprida ut tiderna för lunch och fika, ät gärna ute. Torka gärna av kranar och handtag i både kök och på toa. Det kommer finnas sprayflaskor och extra hushållspapper för att slippa slabba med trasa. Använd gärna egna muggar, glas och bestick som du diskar hemma så blir det mindre köbildning i köket.
Ta väl hand om dig och varandra.

//Styrelsen

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/d/du-som-ar-70-ar-eller-aldre/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.