Jungfruholmarna

Välkommen till Jungfruholmarna – Göta Segelsällskaps klubbholmar vid Jungfrusund i Mälaren.

Två vackert belägna holmar mellan Gällstaö på Ekerö och Vårberg, c:a 6 sjömil från hemmahamnen på Långholmen. Göta Segelsällskap köpte Jungfruholmarna 1936, efter att ha arrenderat dem sedan 1915. Det vackra klubbhuset uppfördes 1955.


Hamnen på Jungfruholmarna har gott om svängrum och är skyddad för de flesta vindar. Hållbottnen är god och består av lera.

Klubbhuset används av medlemmar och deras gäster. För gästande båtar tar vi ut en hamnavgift. En övernattning kostar 220 kronor. För båtar som bara stannar över dagen är avgiften 80 kronor/6 tim. Tillgång finns till toaletter, duschar, färskvatten, internet och el. Bastu finns, men är reserverad för medlemmar.

Här hålls Jungfrusundsregattan i maj och klubbseglingen Korv & Paket på höstkanten. Vi firar midsommar, med dans kring midsommarstång och lekar för barn, dans, tipspromenad och andra festligheter. Kräftskiva i slutet på augusti.

Intendent för Jungfruholmarna är Max Linder – intendenten@gotasegelsallskap.se

Telefonnummer till tjänstgörande hamnvärd är 0760 – 28 28 15

Denna skylt finns uppsatt på kajerna, och innehåller några saker som kan vara bra att veta när du besöker Jungfruholmarna (2023):

Download (PDF, Unknown)