Vårinformation 2024

Hej medlem!

Våren kommer med stormsteg och styrelsen och kommittéerna har mycket på gång.

Pubkväll 17 april 18:30- 22:00- Klimatet i våra vatten!

16 maj, välkomstkväll för nya medlemmar( senaste 3 åren), mer info kommer till er!

Efter årsmötet har sällskapet ny kassör, Michael Schyllberg och ny varvschef Lollo (Jan- Olof) Svenborn. Båda tunga roller och mycket att sätta sig in i och också roller som kan behöva förändringar för att passa såväl person som de utmaningar vi ställs inför. 

På årsmötet togs beslut om förändringar i stadgar, dessa behöver tas upp på ett möte igen och kommer därför tas upp på Höstmötet och förhoppningsvis bifallas även där. Vidare kommer ordningsreglerna komma upp med nya förslag under höstmötet. 

Från i år kommer Matrikeln enbart på hemsidan, bakom lösenord (samma som vanligt) Ett utskrivet ex kommer finnas tillgängligt i Spinnhuset.

Båtägare med båtplats 

Sjösättningarna sätter igång! Ovanligt många båtar kan komma att behöva flyttas, och i skrivande stund blir det något fler båtar än “normalt” som går i andra helgen. Ska din båt flyttas, se till att den är färdig för flytt, täckning av etc precis som vid sjösättning. Kom ihåg att du eller en kompis måste närvara på hela passet även om din båt inte ska i sjön. Ska den stå kvar en extra helg, se till att vagnen kan komma in till båten bredvid utan att andra ska behöva flytta dina saker.

Sjösättning är roligt och härligt, lite stressigt och tunga transporter, låt gärna barnen vara hemma eller iallafall inte springa fritt på varvsplanen.

Miljö, lägg inte tomma plastflaskor/dunkar etc i miljöcontainern. Tydlig instruktion om vad som kan lämnas i containern finns på hemsidan under miljöarbete.

Nyckelutlämning, nyckel för de medlemmar som behöver finns att kvittera ut på undanplockningen och på välkomstkväll för nya medlemmar, 7 resp. 16 maj. Om du behöver nyckel före dess hör av dig till ordforande@gotasegelsallskap.se

Nya hamnlistor finns nu på hemsidan och i spinnhuset.

Nya pontonbryggor finns nu på plats, brygga A, B, D. Flera båtägare på dessa bryggor kommer behöva flytta sin boj, hamnkapten går ut med mer riktad info till er.

Bojkoll gäller för brygga A+ G, ta upp boj och bojsten och byt kätting och schackel vid behov (oftast). Gör detta före den 30 juni, rapportera till hamn när du är klar. Mer info finns i ordningsreglerna som du hittar på hemsidan. Tips, gå ihop några vid bryggan och hjälps åt.

Undanplockning 7 maj- vi sätter plank och ställer undan material tillsammans. Obligatoriskt för alla med båtplats och vinterliggare på varvet. Låt gärna  barnen stanna hemma 

Klubbarbeten

Klubbarbete ska göras under året, av alla med båtplats

  • Öppning av jungfruholmarna 4 maj, heldag- anmäl intresse till intendenten@gotasegelsallskap.se
  • Varvsstädning 8 maj, kväll- anmäl intresse till varv@gotasegelsallskap.se
  • Sätta panel och måla mastskjul 11 maj, heldag anmäl intresse till långholmschefen hansiohlsson1961@gmail.com
  • Arbetsgrupp för skåpbygge i nya röda mastskjulet. Anmäl ditt intresse att vara med och bygga skåp till ordforande@gotasegelsallskap.se  Svårighetsgrad- typ som Ikea = vem som helst kan klara detta. Ritning finns och två skåp kommer vara byggda så att det även  finns en 3D mall att utgå från. 

Soliga hälsningar Styrelsen 

genom 

Ordförande Lotta Hertzberg

ps. glöm inte att prenumerera på hemsidan och följa oss på FB.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.