Rapport från Götas pubafton den 6 mars 2015 med Sven Yrvind

Sardiner och müsli det är Sven Yrvinds festmåltider till sjöss.

Innan Sven Yrvind släppte förtöjningarna till kvällens föredrag hann Götaseglare som fyllde hela Spinnhuset njuta av festkommitténs Susannas, hemlagade i Spinnhuset, busgoda gröna ärtpurésoppa, toppad med laxflingor handstyckade av ordis Torvald, pepparrotschrèmefraiche, baguetter, ost, öl, vin, vatten. Fredrik i köket serverade, diskade, torkade och assisterade.
Det blev en oförglömlig pubafton! Sven Yrvind, kapad från Båtmässan, berättade i ord och bild om sin barndom om längtan till havet. Om alla sina båtar, att bygga dom, att äga dom. Att dra erfarenheter av material, tex plywood, aluminium (med dålig erfarenhet – det blir ovalborrade hål i dom), epoxy, divinycell, kevlar, hur ska det sluta?
Och alla skulle vara mindre än den föregående. Små båtar, små problem!
En av de första båtarna byggde Sven i morsans källare. Med 5 cm marginal mellan väggarna. Grannen med grävskopa fick riva källartrappen och ytterväggen för att få ut båten trots att den inte var stor.
(Dieter byggde sin första båt med kölsträckning och spantinpassning i sovrum och hall 1 trappa uppe i kåken där vi fortfarande bor idag. 6,5 m. Hur vi fick ut den?
Nå – det lade grunden för vårt seglarliv i Göta).
Med olika båtstorlekar från större till mindre, efterhand blev det inte så mycket tjejer, korsade Sven haven härs och tvärs. Besökte öar där man inte kunde lägga till, men såklart, båtens smålek kunde dras upp på land.
Båten BRIS som förde Sven över ett av haven finns till beskådan i Båthall 2 på Djurgården.
När nu Sven Yrvinds festmåltider består av sardiner och müsli, blir nog hans nästa båt inte större än en sardinburk. Den är på gång! Kolla: YRVIND.COM.
Dieter

P1030301

P1030309

P1030310

P1030316

P1030319

P1030320

P1030324

P1030326

P1030327

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.