Dagboksnoteringar från seglarlägret

Söndag 17 juni
Läger starten skjuts upp några timmar pga kraftiga skyfall. De flesta var nöjda med det. Några timmar senare startar vi och hinner även segla en stund. Alla verkar nöjda.

Den 18 juni 2012
Säcklöpning, dragkamp och burken! Håller på och leker av oss lite så att alla ska sova gott! Idag har vi seglat massor, övat lite av varje. Vi avslutade med lite kul kappsegling och övade på framför allt starter! Det är god stämning och än har det inte varit några tårar eller ledsna miner, bara glada, pigga och lekfulla ansikten!

Allt flyter på bra och lugnt på lägret. Stämningen god och barnen verkar glada.

Hälsningar Bosse

Den 19 juni
Godmorgon
Efter en god natts sömn är frukosten avklarad och nu är det lite teori innan vi skall ge oss ut på vattnet!
Vi hoppas solen kommer skina och att viden håller i sig!
Lunchrapport från seglarlägret
Efter en kort teorigenomgång, hissade vi segel och for ut på den blå, blåsande sjön. Vi delade upp oss i tre tvåkronor och seglade ut på fjärden, allt gick bra. Lasrarna kapsejsade några gånger då det blåste runt 10 m/s. Vågorna slog mot båtarna, vattnet stänkte överallt och vi burkade för bara livet! Senare åt vi lunch, och nu tar vi en kort vilopaus.
Födelsedagstårta på lägret!
Födelsedagsbarnet Alexander Stjärnekull måste ju självklart firas! Vi visste inte om det innan men föräldrarna ordnade tårta till alla:) vi har lekt lite och snart kickar väl sockret igång oss allihop!) vi ska segla och kapsejsa lite i det blåsiga vädret, tur att vi har sol i alla fall!
Kvällsrapport från Seglarlägret:
Vinden har mojnat och alla är trötta efter massa kapsejsning och segling. Men nästan alla sitter och supportrar Sverige! God mat och gott sällskap, jag är ganska säker på att alla har det toppen!

Den 20 juni
onsdag morgon på seglarlägret:
Soligt och vindstilla, idag ska vi leka från båtarna och ägna oss åt lättvindssegling!
Inte mycket vind, men det är underbart väder! Vi var noga med att smörja in oss med solkräm, men Det är flera som fått en och annan fräken!;) vi leker lite kull i båtarna och har det väldigt härligt!!!

Onsdag kväll
Final på femkampen med seglarfrågor ´de 3 viktigaste tingen för en seglare, väjningsregler och knopar´. Deltagarna klarade nästan allt och Bosse blev jätte glad att så mycket fastnat. Kvällen avslutades med en skattjakt.

Torsdag 21 juni

Nu är det avslutning! Sista dagen och allt har varit riktigt bra! Ätit, fikat, seglat, och njutit tillsammans:) vi hoppas att vi återser många av er!

Bosse, Per, Tone, Rebecca, Viktor och Ellinor