Till alla båtägare I GSS!

För dig som har båtplats på Långholmen

(För dig utan båtplats, finns info längst ned)

Eskader

Du som sjösatt i år har fått ett eskadermärke- ett runt märke med en QR kod, det skall finnas synlig på din båt och nåbar att scanna från brygga i hamnen och på Jungfruholmarna. Märket visar att du betalt eskaderavgift och information om din båt som behövs vid tex upptagning och sjösättning. Här finns även kontaktinformation som  är GDPR kontrollerad så dina kontaktuppgifter delas bara med medlemmar. Märket kommer på sikt även användas på varvsplanen. För styrelsen, hamnvärdarna på Jungfruholmarna och för funktionärer kring sjösättning och upptagning kommer märket vara till stor hjälp. För dig som medlem innebär märket att du kan bli kontaktad om något händer med din båt. Har du inte fått något märke? Ta kontakt med Max Linder på undanplockningen 9 maj eller maila eskader@gotasegelsallskap.se

Mer information om eskadermärket finns här: https://eskader.gotasegelsallskap.se

Undanplockning

Sker tisdag 9 maj kl 17.30. Obligatorisk för alla båtägare. Ansvarig i styrelsen är varv@gotasegelsallskap.se 

Klubbarbete

Vi saknar många namn i klubbarbetslistan, skriv upp dig på lappen i spinnhuset eller mejla kubbarbete@gotasegelsallskap.se Håll också utkik på hemsidan och fb för anslag om klubbarbete, t.ex 26-28 maj.

Sjösättningsplanering 

I år hade vi 9+3 båtar kvar på land när sista sjösättningshelgen (Valborg) var över. Det är bottennapp. Vi flyttade dessutom runt en del båtar och bytte dagar på ett antal båtar. 

Vi har 3 sjösättningshelger, varje helg är 12 medlemmar aktiva som funktionärer och använder sin fritid för att sjösätta våra båtar. En del av dem gör det som klubbarbete, men de allra flesta gör detta utöver klubbarbete = fritid. Varje omflytt skapar merarbete för varvskommitten i planering och varje båt som ska flyttas på rent fysiskt tar tid och ork för alla inblandade i det passet. För de 9+3 båtar som står kvar på land behöver vi nu belasta medlemmar/funktionärer ytterligare en helgdag åt att sjösätta båtar som borde vara sjösatta.

För styrelsen/varvskommitten börjar sjösättningsplaneringen 1 september- då läggs schemat för upptagning- vilket också ligger till grund för sjösättning. Om du vet att du har mycket jobb framför dig under vintern så vill vi att du före 1 september mejlar varv@gotasegelsallskap.se att du vill ha en sen sjösättning = sista helgen i april. Troligen får du då också en tidigare upptagning vilket ger dig mer tid att arbeta på din båt. Sjösättningslistorna kan anslås redan under hösten efter sista upptagningen så du hinner göra din planering.

För dig med båt registrerad i eskadern men inte har båtplats

Du kan kvittera ut ditt eskadermärke på Jungfruholmarna, eller på undanplockningen 9 maj eller på välkomstkväll för nya medlemmar 15 maj. I undantagsfall kan vi skicka med post. Undantagen gäller medlemmar som är med i eskadern men inte bor och inte eller har båt i Stockholmsregionen. Mejla ordforande@gotasegelsallskap.se om du behöver ditt märke skickat med post.  

//Ordförande

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.