STADSHUSREGATTA, Sjösättning, ny kontakt på Varvet, klubbarbete, mastskjul mm.

Stadshuset fyller 100 år!

16-18 juni är det båtfest! Stadshuset firar 100 år med bland annat en Regatta på Riddarfjärden! Staden, GYS och KSSS är arrangörer: http://www.gys.se/ och https://www.ksss.se/kappsegling/ksss-kappseglingar-2023/Stadshusregattan2023/

1923 var många startande båtar Göta- båtar! Hur många blir det i år? Alla anmälda hamnar på en vacker tavla som Götas konstnär Lars Nordlund håller på att måla. Stadshusregattan 17-18 juni Stadshuset fyller 100 år | (m-batsforbundet.se)

Utöver kappsegling planerar vi på uppmaning av staden att tillsammans med andra klubbar få till en defilering av vackra båtar på Riddarfjärden efter seglingarna på främst lördagen.  Kom och var en del av detta, som seglare, gast, utsiktsbåt. Vi planerar också att ha F- bryggan öppen för besökare- häng gärna en stund extra vid din båt och prata ed eventuella nyfikna- Viktor håller på att arrangera informationslappar om varje båt på F bryggan. Ligger du på annan brygga men vill komma och vara med på “uppvisningsbryggan”? Hör av dig så ordnar vi plats på något sätt. Vi hoppas även att båtar som ska vara med och kappsegla kommer och ligger hos oss på sjösättningsbryggan och eventuella andra platser. Har du någon bra ide och vill medverka på något sätt? Hör av dig till Ordförande. 

Sjösättning

Listorna är klara och finns snart här på hemsidan och i spinnhuset! Vi vet att det plötsligt (som så många år) blev kallt och snöigt men snart är värmen här och alla vill ut med båten! Skulle du bli sjuk eller få förhinder din sjösättningsdag ber vid dig skicka någon annan som tar hand om din båt. Båten paddlas till lämplig plats och du kan flytta den under veckan som kommer.

Nytillskott i Varvskommitteen

Ny ansvarig för medlemskontakter gällande varv- sjösättning och torrsättning! Styrelsen beslutade den 24 mars om att tillsätta en ny post som vice varvschef. Lars Ilshammar kommer som vice varvschef  att biträda varvschefen Lars Nordlund. Lars Ilshammar kommer ansvara för medlemskontakter och  planering inför sjösättning och torrsättning. Därmed kan varvschefen  Lars Nordlund avlastas och fortsätta ansvaret för det praktiska. Lars Ilshammar kommer att kunna vara adjungerad till styrelsen. Kontaktuppgifter hittar du under styrelsen. När du mejlar varv@gotasegelsallskap.se mejlar du numera till Lars Ilshammar. 

Blippa!

Vid sjösättning kommer en funktionär ge dig ett märke som du ska fästa i fören på din båt. Alternativt på något hänge som du kan ha hängande på förtampen när du ligger i hamn på Långholmen och Jungfruholmarna. Det är ditt eskadermärke. Funktionären kommer kunna svara på några frågor och återstår frågor kontakta Jungfruholmsintendenten Max Linder. För dig som inte har båtplats men är i behov av eskadermärke så kommer vi se till att du får det. 

Klubbarbete!

Göta SS är beroende av att alla gör klubbarbete. Mejla klubbarbete@gotasegelsallskap.se eller skriv upp dig på listan i Spinnhuset skriv vilken kommitté du vill göra klubbarbete i. Vi uppdaterar även kalendariet löpande och där kan du se när det finns klubbarbetes tider som passar dig. 

Spinnhusets stolar

Nu har alla stolar i spinnhuset hela sitsar. För att de ska hålla sig hela behöver vi ta hand om dem. Rotting behöver återfuktas för att behålla sin elasticitet. Ligger det fuktiga trasor på stolarna finns det alltså en anledning, men de går självklart bra att flytta på. 

Röda mastskjulet

Plattan är gjuten! Stommen är rest. År du intresserad av att vara med och projektleda det arbete som tar vid när byggfirman avetablerat sig? Det gäller bland annat organisation för klubbarbetet att måla och spika panel, samt dörrar, lås, armaturer med mera.  Kontakta Ordförande ordforande@gotasegelsallskap.se

Inbrott/skadegörelse

Vi vill tillsammans med polisen kunna kartlägga inbrott och skadegörelse. Ju mer polisen vet desto större chans att de kan agera. Sker inbrott/skadegörelse så ska du som medlem polisanmäla händelsen. Du ska också meddela sekreteraren på sekreterare@gotasegelsallskap.se som skickar vidare dina uppgifter till vår medlem Jonas Ekblad  som samlar ihop det som kommer in. Jonas kommer vara vår kontakt med polisen. 

Långholmsschefen annonserar förströelser i Sjösättningstid, Sjöhistoriska bjuder in till panelsamtal

Panelsamtal:Replik, nybygge eller renovering? (sjohistoriska.se)

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.