Röda mastskjulet, vad händer nu?

Arbetsgruppen “röda mastskjulet” har under sommaren tagit flera steg framåt för att bygga ett nytt mastskjul. Om ni minns årsmötet så diskuterades bland annat en Björk..

Björken fick Göta fällningslov på, mot att vi planterar en ny relativt stor vårtbjörk i närheten av den fällda. (Den fällda björken blev ved till bastun på Jungfruholmarna).

Grävning har skett för att kontrollera markbeskaffenheten, som visat sig vara god. 

Offerter har tagits in, möten har skett med byggare och i september valde styrelsen en av de offerter som inkommit. Ett av styrelsens krav var att byggaren skulle vara med i Stockholms byggmästareförening. 

Styrelsens ordförande och sekreterare har skrivit avtal med ByggStark AB. Byggstark kommer bygga grund, stomme, inklusive väggpapp, tak, plåt, hängrännor etc. De kommer leverera färdigkapade panel och färg som vi som klubbarbete målar och sätter upp under vårvintern 2023. 

I veckan kommer prover på marken tas och skickas på labb för analys om vart och till vilken kostnad vi ska tippa de massor som blir. Hur kontaminerad marken är bestämmer kostnaden.  Svar kommer efter 10 arbetsdagar och sen kan vi påbörja bygget. 

Just nu är planket runt “gården” bredvid telefonkåken till hälften nedtaget för att proverna ska kunna tas. Innan bygget börjar ska hela planket tas ned, notis om klubbarbete kommer. Efter det sätts ett stängsel upp och området får ej beträdas av andra än byggarna som alla ska kunna uppvisa ID06.

/ Ordförande 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.