Vårinfo

Vårinfo till alla medlemmar i Göta Segelsällskap

Göta saknar fortfarande kassör! I brist på kassör har vi arbetat fram lite roller runtomkring kassören, för att underlätta arbetet. Idag finns på plats en bokföringsbyrå, Bluemind, som ska sköta bokföringen, vi har en kassörsassistent, Emma Morén som tar hand om att medlemsavgifter aviseras och hamnar på rätt person i medlemssystemet. Men vi saknar en “spindel” en person som är med på styrelsemöten och är länk mellan Emma, styrelsen och Bluemind. En viktig och spännande roll. Ta kontakt med ordförande Lotta Hertzberg för mer info. 

 Datum att ha koll på under våren- finns även i kalendariet

 • Sjösättningarna fortsätter mer eller mindre som planerat t.om. 1 maj. 
 • 30 april öppnar Jungfruholmarna- chans till härligt klubbarbete- 
 • 3 maj informationskväll för nya medlemmar i spinnhuset
 • 7 maj bakluckeloppis  med båttema på varvsplan. Vill du sälja något anmäler du dig till loppis@gotasegelsallskap.se  mer info på hemsidan.
 • 10 maj möjlighet att med andra Götamedlemmar  besöka Anell båtbyggeri på Värmdö Annell Båtbyggeri | Vi kan en sak. Träbåtar. (annellbatbyggeri.se). Besöket startar kl 18. Föranmälan krävs till ordforande@gotasegelsallskap.se
 • 12 maj PUB i spinnhuset- tema de nya sjökorten Jonas Ekblad berättar
 • 12 maj, 19 maj och 2 juni kvällskappseglingar
 • 14 maj klubbarbete Jungfruholmarna
 • 15 maj inga båtar får vara kvar på varvsplanen
 • 17 maj varvsstädning- obligatoriskt för alla med båtplats på Långholmen.
 • 10-11 juni Äventyrssegling i Mälaren
 • 24 juni traditionellt midsommarfirande på Jungfruholmarna info kommer på hemsidan senast en vecka före midsommar.

Viktig info för dig med saker i klubbens lokaler

Långholmskommittéen planerar för en rejäl utrensning i mastskjul och skåpskjul. Allt som förvaras, ska förvaras på anvisad plats. Den platsen kanske är i ditt hem eller båt? Allt som förvaras utanför egna skåp ska vara märkt med ägarens namn och telefonnummer samt ett aktuellt år, 2022. Gäller såväl master som pågående projekt i och omkring verkstaden. Det finns idag ett par “annekterade” du som har ett skåp som du betalar för, sätt en tydlig lapp med namn och datum även på ditt skåp, omärkta skåp kommer brytas upp och innehållet slängas och skåpet ges till medlem som står i tur. Du som har skåp kvar men ingen båt skall lämna tillbaka ditt skåp. Dessa är för båtägare. 

Långholms kommittéen planerar ett klubbarbete efter  midsommarhelgen där omärkta kvarvarande prylar flyttas till bakgården vid brunna mastskjulet. Efter september blir det ett nytt klubbarbete där det som är omärkt riskerar att gå i containern.

Klubbarbeten

Anslås på hemsidan, fritt för dig som medlem att välja vilket eller vilka tillfällen du vill vara med och lära känna fler klubbmedlemmar samt bidra till att hålla ordning på våra byggnader, bryggor och attiraljer som krävs för att vara ett fungerande segelsällskap. Medlemmar med båt uppmuntras att göra minst 8 timmars klubbarbete. medlemmar utan båt är självklart välkomna!

Långholmskommittèen saknar Spinnhus städare! under en månad, 1-2 gånger i veckan städa kök och golv samt toalett i spinnhuset, anmälan görs antingen på lapp på anslagstavlan i Spinnhuset eller genom mejl till langholmen@gotasegelsallskap.se

Informationskanaler & kontakt

Götas primära infokanal är alltjämt hemsidan- och du vet väl att det vi lägger som notiser på hemsidan kommer på Götas Facebook sida. Gilla oss på FB eller prenumerera på hemsidan så missar du inget 🙂Gå in i kalendariet då och då och hitta uppdateringar.

Göta kryssaren är även den en bra källa till information, men ibland sker saker lite fortare än vi hinner ge ut tidningen. Så med detta mejl vill vi dels påminna er om hemsidan och dels ge er några datum och event att hålla ordning på, dessa finns också i kalendariet på hemsidan. 

Om du idag inte fick mejl med denna info kan det betyda att du är en av de ca 60 medlemmar som inte har din mejladress registrerad hos oss. Skicka gärna din mejladress till sekreterare@gotasegelsallskap.se så lägger vi in din mejladress.

//Ordförande Lotta Hertzberg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.