Dags för lite kappsegling

Vi kommer segla fyra måndagar, 10/5, 17/5, 31/5 och 7/6.
Vi samlas utanför telefonkåken 18:00 för ett kortare skepparmöte (naturligtvis på covidsäkert avstånd). Vi seglar enligt SRS om din båt inte har ett SRS tal, har ett mätbrev eller saknas i SRS-tabellen så löser vi det genom att sätta ett tal. Tabeller och SRS-mätbrev kan du hitta på seglarförbundets hemsida. Vi börjar med en kortare distansegling första måndagen gången efter seglar vi kryss/länsbana. Starten går till på följandevis start mellan två bojar. Först en ljudsignal 3 minuter före start därefter signaler då det är 1 minut kvar och signal då starten går. Alla deltagare tar sin egen tid så ta med klocka och något att anteckna på. Efter seglingarna lämnas tiden till funktionärerna (gärna omräknat till sekunder) resultatet fås genom att multiplicera SRS-talet och tiden omräknat till sekunder. Främsta syftet med seglingarna är naturligt vis att ha trevligt och att lära känna din båt bättre och för hoppningsvis bli en lite bättre seglare.

Välkomna!
Kappseglingskommittén

Det här inlägget postades i Kappsegling. Bokmärk permalänken.