Information om framplockning och förvaring av master

Framplockning
Vi fortsätter med att Covid- 19 anpassa vår verksamhet och har i höst beslutat att ha 3 framplockningsdagar.
Datum 21/9, 22/9 och 23/9. Upprop Kl. 18.00
För att få någon slags ordning tänker vi att det är bra att vi vänder på hur vi plockade in sakerna. Med andra ord, du som plockade in saker sist i våras kan med fördel komma på måndagen och du som plockade in saker först (främst träbåtsägare) får gärna komma på onsdagen.
Framplockningen är en gemensam aktivitet för alla båtägare och handlar inte främst om att plocka fram sitt eget material utan att vi alla hjälps åt att förbereda inför upptagningarna. Det handlar både om att plocka fram materiel och att flytta plank. Du som vet att du har låst ihop dina grejor- tex stöttor får väldigt gärna låsa upp dem innan den 21/9.
Varvskommittén fördelar arbetet på plats.
Du ska också ha med ditt försäkringsbesked och pricka av dig hos för dagen utsedd styrelsemedlem.

Mastskjulen.
Vi har ca 15 master och 6 bommar som är “hemlösa” efter branden i mastskjulet. Toppen om vi alla kan göra vårt bästa för att skapa utrymmen i de mastskjul vi har kvar.
Är du osäker på var din mast ska ligga. I Roddarskjulet läggs långa master in från gaveln och kortare master in från sjön, här finns även separata platser för din bom. I Gröna skjulet vid bommen läggs halvlånga master (max 14 m). Brukar du ha din bom tillsammans med masten? Kanske kan du förvara den på båten i år, för att skapa plats för masterna.
Masten ska vara så “ren” det bara går, ta bort allt som petar ut, ta bort dina vant, och fall, ett ypperligt tillfälle att se över alla infästningar och redan nu hotta eventuella skavanker och ge mer plats åt masterna.
Märk masten!

Lotta Hertzberg
Ordförande
Göta Segelsällskap

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.