Korv & Paket, nu med Corona-anpassning och champagne!

Besättningen på Folkbåt 1031, S/y Caramba, loggar den oerhörda hastighten hastigheten under Korv & Paket 2015.

Tjoho! Lördagen den 12 september är det dags för det traditionsenliga Korv & Paket-köret! Alltså den lättsamma, enkla men på sitt vis blodiga kappseglingen mellan Långholmen och Jungfruholmarna, där en härlig korvgryta väntar efter målgången. Den här gången bjuds det dessutom på champagne, för att fira klubbens 125 år!
    Deltagande båtar klockar sig själva, och har du inte koll på båtens SRS-tal så hjälper vi till med att höfta fram ett sådant. För den som inte vill kappsegla går det naturligtvis bra att komma ut och äta korv ändå.
    Vi som vill tävla samlas klockan 11 på lördagsförmiddagen utanför Telefonkåken på Långholmen, för ett kort skepparmöte där banan presenteras. Starten brukar gå en timme senare, men kan variera beroende på väder och vind. Varje båt startar också när den vill, inom ett tidsspann på kanske 30 minuter. Lugnt och fint i starten alltså, vilket gör att tävlingen passar bra även för nybörjare.
    Startavgiften är ett paket med ett värde på ungefär 100 kronor, och den som vinner får äran att välja paket först.
    Korvgrytan (finns också vegetarisk!) brukar serveras framåt 18 eller 19, till självkostnadspris men åtföljd av massor av vin eller annan dryck. Serveringen blir naturligtvis Corona-anpassad, med en rejält utglesad sittning i klubbhuset eller vid fint väder utomhus. Den som vill kan naturligtvis krubba i den egna sittbrunnen. Prisutdelning sker efter middagen.
    Vill du vara med och äta så anmäl dig till Petter Lindgren, antingen på 070 491 12 64 eller petter.snabelb@hotmail.com, och säg till om du inte äter kött eller är allergisk mot något.
    Till tävlingen krävs ingen förhandsanmälan, men kom ihåg skepparmötet klockan 11 på lördagen! För frågor rörande tävlingen, kontakta Per Hansson på 070 912 97 89 eller plastpyret@icloud.com.
     Med vänlig hälsning,

Petter Lindgren (Festkommittén) och Per Hansson (Kappseglingskommittén)

Det här inlägget postades i Kappsegling, Uncategorized. Bokmärk permalänken.