Jungfruholmarna i vinterdvala

Höstfärger

En höstdag i slutet av oktober hade tjugofem GSS:are klivit upp tidigt på lördagsmorgonen och åkt till Jungfrusund. Uppslutningen var så mangrann att vi hämtades till Jungfruholmarna med motorbåten i flera omgångar.

Ute på klubbholmarna hade intendenten Max Linder och Camilla Linder förberett dagens arbetspass både med en väldefinierad uppgiftslista och en god morgonfika till att väcka arbetslusten och skapa gemenskap.

Pigga och alerta efter det trevliga välkomnandet, tog var och en sig an de arbetsuppgifter där man kände att man bäst kunde dra sitt strå till stacken.

När vinden mojnade, solen tittade fram och temperaturen krupit över tiogradersstrecket, visade sig holmarna från sin vackraste höstsida med träd som tävlade i prakt i gula och röda nyanser.

Genomgång av uppgiftslistan med arbetslaget.

Glada och arbetssugna tog vi in jollar i skydd i klubbhuset, tvättade roddbåtarna fina med högtryckstvätt, demonterade badbryggan vid bastun, tömde och rengjorde kyl och frys, röjde sly och eldade upp den på nordöstra udden, sågade ved och lade in i vedboden, plockade in det som kunde skyddas inomhus i klubbhus och förråd. Vi städade och tog bort det som var trasigt. Hängrännorna rensades, bron mellan holmarna högtrycktvättades så att den skiner som om den vore ny. Och mycket annat ordnades och fixades. Verktyg och annat stöldbegärligt togs med till Långholmen för vinterförvaring medan förråd och andra utrymmen fylldes med det som kunde vara kvar på Jungfruholmarna.

Camilla Linder hade planerat och lagade mumsig mat och fika.

I glashuset lagade Camilla tillsammans med sitt lilla team en suverän lunch bestående av potatis- och purjolökssoppa och varma smörgåsar. Maten uppskattades av arbetslaget och sorlet steg i stugan i takt med att värme och mättnad fyllde våra kroppar. Kaffe och te med smågodis fulländade måltiden.

Efter lunchen fortsatte arbetet fram till eftermiddagsfikat som kröntes med kaffe och bullar, även detta populärt och behövligt efter ett väl utfört värv.

Text och bilder:
Barbro Lindhe och Lars-Åke Hedberg.

 

Det här inlägget postades i Klubbarbete. Bokmärk permalänken.