Skärgårdsmässan 2016 med deltagande av Veteranbåtsföreningen

Göta segelsällskap representerades av minst sex båtar, fem stycken Nordiska kryssare samt Gerdny från 1880 som just blivit K-märkt. Grattis Gunnar! (till skillnad från de övriga båtarna utrustade med motorer blev Gerdny seglad hela vägen både dit och tillbaka)
På veteranbåtsträffen slöt totalt åtta Nordiska ”fem och en halvor” upp och de placerades i åldersordning, varav alltså fem från Göta.
Vädret var inledningsvis lite kallt men det skulle bli bättre och i takt med det kom alltfler åskådare, i synnerhet under söndagen då solen strålade som bäst.
På lördagskvällen dukades till gemensam middag för 180 personer, den lät sig smaka.
Det var en ren fröjd för ögat när man kunde sitta på första parkett och skåda alla klenoder vart man än såg, den ena vackrare än den andra, totalt drygt 120 båtar deltog.
För de som så önskade fanns tillfälle till kappsegling i regattan men vi stolta seglare från Göta vilade oss dock i form inför nästa års deltagande.
Många besökare stannade till på bryggan och beundrade båtarna, några ställde intresserat frågor, ibland med något drömskt i blicken så detta var ett ypperligt tillfälle att få sälja in denna form av båtägande och samtidigt dementera myten: ”det är väl mycket jobb med en sån där!

Matts Beckman

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.