Introduktion av Göta Segelsällskaps stadgar och ordningsregler samt kommittéers anvisningar att gälla från år 2014

Som ni säkert sett i GötaKryssaren kommer vi vid höstmötet ta beslut om Götas stadgar och ordningsregler. Redan vid höstmötet 2013 presenterade den grupp som tagit fram de nya stadgarna, ordningsreglerna och instruktionerna hur de tänkt angående olika nivåer och hur förändringar ska ske. Här nedan finns en sammanfattning:

Nivå 1. Regler som fastställs av föreningsmöten på ett kvalificerat sätt, t.ex. stadgar, som fastställs på två möten, varav ett årsmöte. Det är grundläggande regler för Sällskapet. Om hur det ska styras och som reglerar olika befogenheter.

Nivå 2. Regler som fastställs av ett(1) föreningsmöte genom enkla beslut, t.ex. ordningsregler, som förtydligar vad som gäller inom Sällskapet.

Nivå 3. Regler som fastställs av styrelsen, t.ex. Instruktioner för styrelse, funktionärer och kommittéer, Ekonomihantering i kommittéer, samt regler för konkreta situationer t.ex. sjösättning, uppträdande i hamnen.

graf

Vid höstmötet är det alltså stadgarna (andra beslutet) och ordningsreglerna som ska fastställas.

1. Gota Segelsallskaps stadgar att gälla från år 2014, 27 okt.

2. Gota Segelsallskaps ordningsregler att gälla från år 2014, 27 okt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.