Andra bullar på Jungfruholmarna

20140725-094520-35120429.jpg

Hamnvärdarna Jona och Noa serverar nybakade frukostbullar till Götas hamngäster.
Bakat har Jona och döttrarna Noa och Emma gjort.

För er som vill baka själva kommer Jonas receptet här:

Jungfru-frallor

Ingredienser

Mälarens finaste holmar
1 paket jäst
1 liter vatten
1 msk salt
½ dl rapsolja
2,5-3 liter vetemjöl special
1 ägg
Vallmofrön

Gör så här
Vid solnedgång, ta fram den största kastrullen du hittar. Blanda jäst och vatten. Tillsätt olja och salt. Ha i mjöl, arbeta degen rejält med slev och händer. Lägg på locket och ställ kastrullen i kylskåpet.

Gå en runda och titta till toaletterna och klubbhuset.
Sov skönhetssömnen och dröm om stora hav.

Ställ klockan på 06.30. Häll ut degen på mjölat bakbord och låt den vila en halvtimme. Under tiden hinner du koka en kopp kaffe att ta med till bastubryggan lagom till morgondoppet. Dela degen i 32 delar, forma bullar. Låt jäsa under bakduk en timme. Lås upp klubbhuset och kolla till toaletter och duschar. Kolla väderleksprognosen, hur blir jolleturen med ungarna idag? Pensla bullarna med vispat ägg. Strö över vallmofrön. Grädda i 250 grader 12 minuter. Gå runt bryggorna och leverera till de som förbeställt. Glöm inte att spara en åt dig själv!

Foto: Carl Axel Petersson

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.